Historie Zo is het begonnen

Van de verkoop van auto accessoires tot de complete voorbereiding, ontwikkeling en productie van complexe automotive innovaties. Progress Europe groeide in tientallen jaren uit tot een vooraanstaande productiepartner van vele grote merken in de automotive branche.

Jeep-dealer Bert van de Put start
“VDP Off Road Parts”. Een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van autoaccessoires.

Prototypebouw

“VDP Off Road Parts” verhuist naar Vaassen en verandert haar naam in Progress Europe
“The Four Wheel Drive Company”. Er worden twee panden (1.600M2) bijgekocht en de designafdeling start met de ontwikkeling van eigen producten. Progress wordt European distributor voor diverse Amerikaanse bedrijven.

Engineering

Progress wint de SEMA Award voor
“Best new Off Road Product” in de categorie Design & safety 1992.

Prototypebouw

Het bedrijf krijgt een nieuwe naam:
Progress Europe Automotive Innovations BV.
Er wordt een extra pand van 1.350m² bijgekocht en Progress start met haar eerste productiefaciliteiten; een model werkplaats en een moderne productiespuiterij voor autoaccessoires. Sinds 2005 is Progress eveneens OEM-leverancier. Niet lang daarna laat het bedrijf een nieuw hoogbouwmagazijn van 1.800m² bouwen.

Engineering

Er wordt een nieuw pand aangeschaft van 3.500m² met extra ruimte voor assemblage en kantoren. Progress wordt TIER 1 leverancier en biedt een breed leveringsprogramma aan diverse
OEM-klanten. Er komt een sterke focus op het complete traject; van ontwerp tot en met levering op locatie. Anno nu staat Progress bekend om haar creatieve oplossingen met uiteenlopende materialen en productiemethodes.
100% “Made in Europe”. Dat uit zich in korte aanvoerlijnen, snel schakelen, korte communicatielijnen, snelle productie en Europese kwaliteit.

Prototypebouw