• Progress Europe Automotive Innovations
  • Progress Europe Automotive Innovations
  • Progress Europe Automotive Innovations
  • Progress Europe Automotive Innovations
  • Progress Europe Automotive Innovations
  • Progress Europe Automotive Innovations
  • Progress Europe Automotive Innovations
  • Progress Europe Automotive Innovations

Carrière

Progress Europe Automotive Innovations is een bedrijf in beweging. Bij deze dynamiek hoort de zoektocht naar sterk gemotiveerd en hoog gekwalificeerd personeel /  stagiairs. Geinteresseerd in een baan of een stage  bij onze firma? Open sollicitaties zijn altijd welkom. Op onze contactpagina vindt u de gegevens.

_________________________________________________________________________________

Stagiair Afdeling Productontwikkeling

Progress Europe Automotive Innovations B.V. is een dynamisch, internationaal opererende organisatie en ontwikkelt, produceert en verkoopt accessoires voor personenauto's, bedrijfswagens en vrachtwagens. Denk daarbij aan body styling kits, stoot- en bumpersierlijsten, spoilers en treeplanken van RVS en kunststof. Klanten zijn gerenommeerde afnemers binnen de internationale automobielindustrie zoals Volkswagen Zubehör, Volvo Car Corporation, Adam Opel AG, Renault Tech France, MOBIS Parts Europe,  Scania en Iveco. De organisatie beschikt over eigen afdelingen design, engineering, modelmakerij, productie, assemblage en logistiek. De specials en prototypes worden gemaakt in Vaassen; de series worden uitbesteed aan leveranciers in binnen- en buitenland. Bij Progress Europe zijn circa 45 mensen werkzaam. 

Onze bedrijfscultuur is het beste te kenmerken met de trefwoorden: klantgericht, no-nonsense, pragmatisch, interne- en externe samenwerking, platte organisatiestructuur'.

Stage omschrijving 
Als stagiair ben je binnen Progress Europe onderdeel van een team dat nieuwe producten ontwerpt en ontwikkelt voor autofabrikanten en auto-importeurs. Je wordt begeleid in je stage door de Manager Product Ontwikkeling. 
Je werkt intensief samen met collega engineers, design, modelmaker en de kwaliteitsafdeling. Je komt gedurende je stage in aanraking met zoveel mogelijk aspecten van het ontwikkelingsproces.

Je wordt onder andere ingezet voor het maken en aanpassen van 3D ontwerpen, het uitvoeren van controle, test- en simulatiewerkzaamheden en het maken van berekeningen. Het passen van ontwikkelde delen op voertuigen zowel intern als extern op locatie bij de klant. Je werkt binnen een multidisciplinair projectteam.

Stage opdracht
Voorgaande stagiairs (HAN en IPO) hebben onderzoek verricht op het gebied van onder meer de toepassing van lichtgewicht materialen en de modulaire opbouw van een treeplank / sidebar. 
Jouw stage opdracht betreft het combineren en omzetten van deze onderzoeksresultaten en designs in haalbare productiemodellen. Daarnaast maak je deel uit van het team wat op zoek gaat naar de leveranciers die passen bij dit product en de gekozen productiemethodes. Het DFMEA proces zal deel uit maken van je stage.

Functie-eisen
-Passie voor auto's en accessoires;
-Je volgt een HBO-opleiding bijvoorbeeld autotechniek of  werktuigbouwkunde; 
-Je hebt enige ervaring opgedaan tijdens je opleiding  in het werken met 3D software zoals bijvoorbeeld Solidworks, Catia V5; 
-Je bent tijdens je opleiding in aanraking gekomen met kwaliteitssystemen en  ISO 9001:2008, ISO TS 16949, (D)FMEA en APQP & PPAP zijn geen vreemde termen meer voor je;
-Kennis van wetgeving en productstandaarden;
-Goede kennis en beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, Duits is een pre.

Persoonskenmerken
Je bent teamspeler met een hands-on mentaliteit. Communicatief sterk en initiatiefrijk.
Je kunt zelfstandig en gestructureerd werken. Je bent in het bezit van rijbewijs B.
  
Interesse?
Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het bovengenoemde profile, dan zien we graag je sollicitatie voor een stageplek graag tegemoet. Onze contactgegevens vindt je op www.progresseurope.nl en voor eventuele vragen kun je contact op nemen met de heer K. H. Doosje op 0578-576344